fbpx

Aselec

Simon se suma por primera vez al Open House Madrid 2023
22 Sep 2023

Simon se suma per primera vegada al Open House Madrid 2023

Open House Madrid, el prestigiós festival internacional d’arquitectura, torna per a la seua 9a edició amb una proposta emocionant i única. Del 21 al 24 de setembre, els ciutadans tindran l’oportunitat d’explorar més d’un centenar d’espais icònics, inaccessibles o acabats d’inaugurar a la ciutat. Simon, companyia líder en material elèctric i referent en disseny d’il·luminació, se suma al festival amb La Casa de la Llum, un espai de trobada i innovació per a la cultura de la llum. Concebut per a aprendre, compartir i gaudir de la llum, en un ambient col·laboratiu i obert tant a professionals com a particulars.

 

Simon se suma por primera vez al Open House Madrid 2023

Aquest festival fomenta la consciència sobre el valor de l’arquitectura i permet a les persones entendre la importància de cada espai, així com experimentar la singularitat d’edificis que normalment romanen tancats al públic. Gràcies a aquesta iniciativa, tant professionals com aficionats a l’arquitectura i el disseny, estudiants, famílies i el públic en general podran gaudir d’un esdeveniment únic en el seu gènere.

La Casa de la Llum ofereix una experiència inigualable per als amants de l’arquitectura de Fernando Higueras. Concedeix l’oportunitat d’apreciar cada detall de la rehabilitació dels locals de l’edifici Princesa, duta a terme per b720 Fermín Vázquez arquitectes. Aquest espai abasta 1.600 metres quadrats, distribuïts en dues plantes que alberguen una exquisida combinació de disseny i funcionalitat. L’interiorisme ha sigut realitzat pel reconegut dissenyador industrial i interiorista Antoni Arola, en col·laboració amb l’arquitecta Beatriz Borque, qui ha sigut la responsable del projecte de paisatgisme.

Per tant, per als amants de l’arquitectura de Fernando Higueras, Simon ofereix en el marc del Open House Madrid un programa de visites i activitats apassionants:

  1. Visites obertes al públic de la Casa de la Llum, Madrid, el 21 i 22 de setembre de 11h a 12h.
  2. Visites guiades per b720 Fermín Vázquez arquitectes l’11 i 28 de setembre i 2 d’octubre, de 17h a 18h, amb aforament limitat a 20 persones.

Una altra de les activitats programades és Ilumina2, un taller familiar d’arquitectura sobre La Casa de la Llum, el 24 de setembre amb diversos horaris disponibles de 10h a 12h i de 12.30h a 14.30h.

Amb un aforament limitat a 25 persones per grup. En aquest taller, dissenyat per Chiquitectos per a famílies amb xiquets a partir de 8 anys, els participantsSimon se suma por primera vez al Open House Madrid 2023 exploraran l’arquitectura de l’edifici a través d’experiències pràctiques i lúdiques amb diferents eines gràfiques. L’enfocament estarà en la llum i el seu potencial transformador, experimentant amb maquetes i coneguent la figura de Fernando Higueras i Fermín Vázquez de b720 arquitectes. Un espai per a compartir i aprendre sobre la importància de la llum i els materials en els espais.

Finalment, per als grans apassionats de l’arquitectura de Fernando, el dia 27 de setembre a les 19h, l’esdeveniment comissariat per la Fundació Mies van der Rohe oferirà l’oportunitat de conéixer el procés de transformació de “La Macarrona”, casa que l’arquitecte va alçar en Somosaguas, convertida en la nova seu de Side Gallery fundada per Luis Sendino, així com l’experiència que estan vivint els seus nous propietaris i autors. En la trobada seran presents Luis Sendino, fundador de Side Gallery, Guillermo Santomà, dissenyador i arquitecte encarregat de la seua reforma, i Maite Sebastiá, directora de la revista Architectural Digest, qui actuarà com a moderadora.

Et convidem que gaudis d’aquesta emocionant mostra arquitectònica a la Casa de la Llum! Un punt de trobada que uneix la bellesa de l’arquitectura històrica i la innovació del disseny contemporani.

 

 

PER A MÉS INFORMACIÓ
Solsona Comunicación

María Asín

Tel. 93 237 49 88
mariaasin@solsonacomunicacion.com

FENIE FIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E. Fundación Fenie Energía