fbpx

Aselec

12 Nov 2021

Lliurament dels Premis Sergio Pomar Montahud

La gala pel 25 aniversari de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) va ser el marc triat per al lliurament dels Premis Sergio Pomar Montahud. La iniciativa, organitzada per l’associació d’empresaris albaidins i ASELEC, va tindre com a guanyadors a Manel Torres, alumne de l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí i a l’empresa ontinyentina Insectes Delicious.

Javier Cabedo, president de COEVAL, va donar la benvinguda a tots els presents, posant l’accent en la fortalesa dels empresaris de la zona i en el seu paper fonamental durant la crisi sanitària que va assotar el planeta en 2020. A més, l’acte va comptar amb un tret d’eixida molt especial amb la conferència del coach especialitzat en lideratge i motivació Luis Galindo. Una xarrada vibrant, plena de moments emocionants i amb un clar missatge d’il·lusió per la vida.

Una arrancada plena d’energia, que va donar pas a un dels moments més emocionants de la gala. Un vídeo molt especial va posar el toc més sentimental a l’esdeveniment, recordant la figura de Sergio Pomar. La seua mirada positiva enfront de la vida i la seua capacitat d’admirar cada moment van inundar la sala.

Un lliurament de premis molt especial

José Pla, president de Caixa Ontinyent, i Rafael Castillo, president d’ASELEC, van ser els encarregats d’entregar el guardó a Manel Torres, guanyador del Premi Sergio Pomar Montahud en la modalitat de Fi de mòdul de Grau Superior de Formació Professional d’estudiants de la província de València en l’àmbit de les Instal·lacions Elèctriques, Automatització, Telecomunicacions i Energies Renovables.

El seu projecte, ‘Línia de reparació de cotxes’, va nàixer durant les seues pràctiques d’FP Dual. A més, van servir de base per al seu projecte de fi d’estudis, centrat en la zona de reparació en la línia de producció de cotxes. Una tecnologia innovadora, que ja s’està aplicant, i que demostra les possibilitats de futur vinculades a la Formació Professional. “Una manera d’obrir el camí als joves, que formen part de generacions cada vegada més preparades”, va destacar Carolina Fuster, tutora de Manel Torres de l’IES Bernat Guinovart de Algemesí. “Un orgull molt gran, una gran recompensa al treball que hem dut a terme”, va remarcar. Un guardó que representa les grans metes que es poden aconseguir aprofitant les sinergies entre l’àmbit educatiu i l’empresarial.

Javier Cabedo va entregar el premi a la iniciativa emprenedora, concedit a Insectes Delicious. Aquesta empresa ontinyentina va nàixer a la fi de 2019 després d’una anàlisi de la potencialitat de la ramaderia d’insectes, eficient, sostenible i destinada a l’alimentació d’uns certs animals i futura alimentació humana. A partir de la cria de l’insecte, la seua oferta consisteix principalment en un processament d’insecte, congelat o en farina, destinat a animals de granja i aqüicultura i un aprofitament del fem de l’excrement del grill, tan interessant per a l’agricultura ecològica.

Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, també va ser present en l’acte. Rodríguez va destacar la trajectòria de COEVAL al llarg dels seus 25 anys d’història. “Mereixeu el vostre propi Premi Sergio Pomar”, va concloure.

En definitiva, uns premis vinculats al territori, a la seua gent i a la seua societat. En l’acte van participar també diferents autoritats de l’administració pública, com Rafael Climent, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Galeria de fotos de l’event:

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.