fbpx

Aselec

Ayudas públicas para puntos de recarga
23 Apr 2019

Ajudes públiques per a punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’IVACE ha publicat una nova convocatòria d’ajudes públiques per a punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Es tracta d’una convocatòria pensada per a administracions públiques i empreses amb la qual, des de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, es busca acostar la societat als objectius mediambientals globals en matèria d’estalvi, diversificació energètica i mobilitat sostenible.

Aquestes ajudes públiques per a punts de recàrrega podran ser sol·licitades tant per les empreses i entitats públiques com les privades, sempre que operen en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. El termini estarà obert des del 18 d’abril fins al 23 de maig, i la justificació podrà fer-se fins al pròxim 19 de desembre de 2019.

Els projectes subvencionats hauran d’ajustar-se a certs tipus de projectes: estacions de recàrrega ràpida d’accés públic per a vehicles elèctrics (tipus 1) i estacions de recàrrega semiràpida d’accés públic per a vehicles elèctrics (tipus 2). Així mateix, qualsevol d’elles haurà de complir una sèrie de requisits tècnics detallats en l’annex de la convocatòria d’ajudes.

La quantia d’aquestes ajudes arribarà fins a un límit del 40% del cost subvencionable del projecte en el cas d’entitats privades, i pot arribar fins al 80% en el cas d’entitats locals. A més d’això, les entitats que opten a ser beneficiàries d’aquestes subvencions han de tindre en compte les quantitats subvencionables màximes: 45.000 euros per estació per al tipus 1 i 15.000 euros per estació per al tipus 2, amb un màxim de 85.000 euros per beneficiari.

Entre els costos subvencionables d’aquest pla d’ajudes públiques per a punts de recàrrega es troben inversions com és l’estació de recàrrega, el cablejat i les obres d’instal·lació d’aquesta, el sistema de pagament integrat en l’estació, la senyalització, els sistemes de gestió i control i l’obra civil a més d’altres costos d’enginyeria i direcció d’obra. Dins dels projectes també hi haurà determinades actuacions no subvencionables, que poden consultar-se en la convocatòria de l’IVACE.

Per a sol·licitar aquestes ajudes caldrà presentar l’informe de sol·licitud normalitzat, per al qual l’IVACE prega que es consulten prèviament les instruccions, a més d’adjuntar una documentació necessària per a optar a les subvencions. Tots els detalls poden consultar-se en la pàgina web de l’Institut.

Davant qualsevol dubte, consulta’ns.

 

 

 

 

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.