fbpx

Aselec

23 May 2023

Es presenta per primera vegada a Espanya el BauBot, un robot que automatitza tasques de fixació i muntatge en la construcció

  • La robotització, la tecnologia i l’estandardització de processos arriben a la construcció industrialitzada per a garantir la seguretat, millorar la qualitat, optimitzar el flux de treball i l’eficiència energètica.
  • Serà una de les novetats més destacades que presentarà fischer, marca líder en el sector de la construcció, en la fira Construmat que se celebra a Barcelona del 23 al 25 de maig.

Barcelona, 19 de maig de 2023 – La presentació del robot Baubot que automatitza les tasques de fixació i muntatge en la construcció i permet un augment de la productivitat, és una de les novetats que la companyia fischer presentarà per primera vegada a Espanya en la pròxima edició de Construmat, que se celebra del 23 al 25 de maig a Barcelona.

  • Aquest robot de construcció automatitza tasques de fixació i muntatge, permetent un augment de la productivitat i una major precisió en la col·locació d’ancoratges, i fa possible traslladar el pla del projecte a la realitat de l’obra. Permet treballar en els 360é.
  • L’ús de sensors innovadors permet detectar desviacions del procés i documentar cada pas del procés en el model BIM. El BauBot ofereix productivitat i seguretat gràcies a la digitalització i l’automatització.
  • A més, el robot pot reduir el risc de lesions en els treballadors i crear un entorn de treball més saludable en incorporar un sistema d’aspiració de pols. També es garanteix la seguretat mitjançant l’ús de sensors LiDAR que creguen una zona de seguretat al voltant del robot per a evitar l’entrada no autoritzada a l’àrea de treball.

“La revolució digital és ací i fischer vol liderar-la amb solucions tecnològiques al servei de la seguretat, l’optimització dels processos, l’eficiència energètica i la qualitat dels projectes de construcció. El BauBot és una mostra del lideratge de fischer en la revolució digital en la construcció”, afirma José Luis Massana, CEO de fischer ibèrica.

Tecnologia d’automatització en construcció

A més del Baubot en Construmat, fischer presentarà les seues solucions avançades en monitoratge eficient per a elements de fixació, connectors per a forjats colaborantes de fusta amb formigó i solucions integrals per a façanes ventilades fotovoltaiques. A més, la marca també presentarà innovacions en els sistemes de carrils embeguts amb geometria de vorell patentada que ofereixen les majors capacitats de càrrega per a tracció i tallant.

Construmat és una gran oportunitat per a la multinacional alemanya d’interactuar amb els diferents actors del mercat, donar solucions i formació als canvis que demanda el sector i la societat. La marca espera connectar amb el major nombre de professionals de la construcció, arquitectes, enginyers, fabricants, empreses instal·ladores, entre altres, per a explicar-los com ajudar-los en un món on l’eficiència https://www.fischer.es energètica, la robotització i la tecnologia, l’estandardització de processos en la construcció industrialitzada i la seguretat són claus.

Fischer està compromés a continuar liderant el camí cap a una construcció cada vegada més industrialitzada, més automatitzada, més connectada i més digital.

Sobre el grup d’empreses fischer

El grup d’empreses fischer ocupa 5.400 persones, és present en 38 països a través de 50 filials i exporta a més de 120 països les més de 20.000 referències i 1.500 patents. En 2022 va superar per primera vegada els Mil milions d’euros de facturació. Compta amb fàbriques a l’Argentina, el Brasil, la Xina, República Txeca, Alemanya Itàlia, Sèrbia, els Estats Units i Vietnam, i és present en 38 països a través de 50 filials, exportant a més de 120 països i amb al voltant de 5.400 treballadors que conformen la plantilla, més d’un centenar pertanyen a fischer ibèrica.

fischer ibèrica va ser una de les primeres filials fora d’Alemanya. La seua seu es troba a Mont-roig del Camp (Tarragona), on es troba el seu centre logístic i magatzem per a Espanya i Portugal i compta amb oficines a Barcelona i Madrid.

En 1948, Artur Fischer fonga aquesta empresa familiar, qui va inventar en 1958 el llegendari tac de plàstic expansiu que s’introdueix en la paret per a fixar claus o caragols. Amb seu en Waldachtal (Alemanya), en ple cor de la Selva Negra, actualment és propietat del seu fill, el Professor Klaus Fischer, i engloba cinc divisions: Sistemes de Fijación fischer, fischer automotive systems, fischertechnik, fischer Consulting i LNT Automation.

Més informació tècnica del fischer Baubot, consultar ací

Imatges adjuntes:

Imatge fischer BauBot Veure ací 

Veure ací Imatge aplicació carrils embeguts o sensors Veure ací

Pots trobar-nos en: www.fischer.es; Facebook: @fischerSpain i Instagram fischer_iberica

Atenció a mitjans de comunicació:

Belén Merino. tel. 649 624 869; fischer.comunicacion@fischer.es

Marina Castellà tel. 689 481 989; marina.castella@fischer.es

FENIE FIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E. Fundación Fenie Energía