fbpx

Aselec

Javier Bescos nuevo presidente ACIE
01 Mar 2021

Javier Bescós, nou president d’ACIE

  • Javier Bescós, director de regulació i innovació de Feníe Energia, serà el president d’ ACIE en el pròxim exercici.
  • Asier Gorostiza serà el primer vicepresident, Emilio Rousaud el segon i el president de 2020 Luis Blanco serà tercer vicepresident.
  • Representa a les companyies que comercialitzen el 22% de l’electricitat i el 31% del gas natural del país.

Javier Bescós ha sigut nomenat nou president de l’Associació de Comercialitzadors Independents (ACIE). El director de regulació i innovació de Feníe Energia ha sigut triat per l’Assemblea General de l’associació per a exercir el càrrec durant un any, d’acord amb els estatuts.

ACIE és l’associació de comercialitzadors independents d’energia elèctrica i gas natural que enguany ha augmentat el seu nombre de socis a 20 de les principals comercialitzadores lliures del país. Naix en 1999 per a representar els interessos dels comercialitzadors independents d’energia elèctrica. I, des de 2012, també a les de gas natural.

Bescós, amb més de 15 anys d’experiència en la indústria energètica, va iniciar la seua carrera en activitats comercials orientant-se al desenvolupament i gestió de productes. Ha desenvolupat la seua trajectòria en companyies com a General Electric, ISDE i Feníe Energia, on ha dirigit l’àrea d’eficiència, autoconsum i mobilitat elèctrica fins a arribar a la direcció de regulació i innovació.

“Liderar l’associació durant l’any vinent és un repte apassionant i una oportunitat per a continuar treballant en els objectius comuns que hem fixat les empreses que conformem ACIE”, afirma el nou president de ACIE.

El repte actual de l’associació és continuar defensant la liberalització i empoderar als clients perquè siguen els protagonistes del canvi. Per a això és necessari que la transició energètica siga adequada i s’organitze correctament el mercat.

Per a aconseguir-ho seria necessari afavorir l’autoconsum, les comunitats energètiques, el coneixement de les dades de consum en temps real, la flexibilitat temporal en la contractació de potència, la participació del consum en els mercats de balanç o la inclusió en el sistema elèctric de la infraestructura de recàrrega.

Entre els objectius d’aquest any de l’associació destaquen una adequada adaptació als canvis de peatges elèctrics i gasistes, la correcta transposició de les últimes directives europees i la promoció de noves línies de negoci en el mercat elèctric i gasista.

En la mateixa sessió, s’ha nomenat a Asier Gorostiza com primer vicepresident, i a Emilio Rousaud com segon vicepresident. Davant el canvi de presidència i amb l’objectiu de donar continuïtat a les accions empreses durant el mandat anterior per Luis Blanco, ha sigut nomenat tercer vicepresident de l’associació.

Sobre ACIE

ACIE (Associació de Comercialitzadors Independents d’Energia) va ser fundada en 1999 amb el propòsit de representar els interessos dels comercialitzadors independents d’energia elèctrica, ampliant la seua activitat al gener de 2012 al gas natural.

Actualment, ACIE és la principal associació de comercialitzadors independents d’energia elèctrica i gas natural. La finalitat de l’Associació és la defensa i promoció dels interessos de les empreses comercialitzadores d’energia elèctrica i gas natural associades en el marc d’un mercat liberalitzat, promovent la competència en els segments majorista i minorista d’energia elèctrica i gas natural, així com la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’activitat de comercialització.

ACIE és membre del Consell Consultiu d’Electricitat (CCE) i d’Hidrocarburs (CCH) de la CNMC com a representant dels comercialitzadors. A través d’aquests Consells Consultius participa activament mitjançant aportacions de tots els socis a les propostes de modificació normativa. També és part integrant del Comité d’Agent del Mercat Elèctric i Gasista (CAM) i és soci fundador i actual president de l’associació europea de comercialitzadors independent (European Energy Retailers EER).

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.