fbpx

Aselec

Firma convenio ASELEC IBERDROLA
03 Feb 2021

Iberdrola i ASELEC aposten per la mobilitat sostenible

  • L’acord estableix l’aplicació de condicions preferents a les empreses que formen part de l’associació per al desenvolupament i implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Iberdrola i ASELEC aposten per treballar conjuntament per a promoure la mobilitat sostenible com a via per a lluitar contra el canvi climàtic, amb la signatura d’un conveni per a fomentar l’ús de vehicles elèctrics entre les empreses associades.

L’acord, que tindrà un any de duració i amb possibilitat de renovació anual, ha sigut subscrit en la seu de l’associació per Rafael Castillo, president d’ASELEC, i per Joaquín Longares, delegat Comercial d’Iberdrola en la Comunitat Valenciana.

La col·laboració entre ASELEC, que entre els seus objectius troba el de promoure i defensar els interessos de les seues empreses associades, oferir un servei de qualitat i crear projectes de suport a les empreses, buscant sempre la sostenibilitat tant empresarial com energètica, i Iberdrola, permetrà que les més de 800 empreses d’instal·lació elèctrica, telecomunicacions i energies renovables que integren l’associació tinguen accés a condicions preferents per al desenvolupament i implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. L’acord implica també que les companyies associades es puguen beneficiar d’aquests avantatges en la seua venda i instal·lació a tercers.

Per a Rafael Castillo aquesta signatura suposa “oferir una oportunitat de negoci a les seues 800 empreses associades i contribuir a la consecució d’un dels objectius principals d’ASELEC, que és afavorir les vies de desenvolupament a tot el col·lectiu a la província de València.

Per la seua part, Joaquín Longares ha destacat que amb aquest acord “no sols facilitem a les empreses associades d’ ASELEC equips de recàrrega en condicions econòmiques molt avantatjoses perquè ells mateixos els instal·len a la seua clientela, sinó que completem la labor de l’empresa instal·ladora amb el servei de Connect&Support, que permet a la clientela d’empresa i connectada a la recàrrega pública d’Iberdrola geolocalitzar els punts, gestionar el cobrament de les recàrregues, conéixer el seu estat, l’històric d’utilització i usuaris autoritzats, així com l’atenció postvenda, el seu manteniment i garantia perquè el punt estiga sempre disponible”.

Longares ha afegit que aquesta col·laboració “suposarà un impuls al projecte de mobilitat sostenible pel qual està apostant la companyia i ens permetrà avançar en el nostre compromís amb la descarbonització de l’economia i donar resposta al major interés de la ciutadania per aquesta mena de mobilitat sense emissions ni contaminació”.

Jornada de formació per a empreses associades

El conveni signat preveu també altres àmbits d’actuació, entre els quals destaca la convocatòria d’una jornada informativa per a les empreses associades d’ASELEC en la qual es donaran a conéixer per part d’Iberdrola les possibilitats que ofereix la regulació i el mercat actual per al foment de la mobilitat elèctrica, i també la possibilitat de realitzar sessions individuals amb les empreses que formen part de l’associació.

Amb la realització de les jornades, la companyia anima que els membres d’ASELEC se sumen a l’aposta que està duent a terme per l’electrificació i transició cap a una economia descarbonitzada, que serà clau per a la reducció de les emissions i de la contaminació, així com per a la recuperació econòmica i de l’ocupació en el món post COVID.

Reforça el seu pla de mobilitat sostenible

La companyia està desenvolupant un plan de mobilitat sostenible,amb una inversió de 150 milions d’euros, amb el qual intensificarà el desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els pròxims anys. La iniciativa preveu la instal·lació de prop de 150.000 punts de recàrrega, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, ciutats i les principals autovies en els pròxims cinc anys. L’aposta pel desplegament d’estacions d’alta eficiència es concretarà en la instal·lació d’estacions ultraràpides (350 kW) cada 200 quilòmetres, súperràpides (150 kW) cada 100 quilòmetres i ràpides (50 kW), cada 50 quilòmetres.

Iberdrola és conscient de la necessitat d’impulsar l’electromobilitat a Espanya a través d’una acció coordinada i eficaç amb els principals agents implicats. En aquest sentit, aquest acord se suma als més de 40 que la companyia ha completat a Espanya per al desplegament d’infraestructura amb administracions, institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i factories de vehicles elèctrics.
FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.