fbpx

Aselec

22 Jul 2019

Arranca el nou canvi en les freqüències de la TDT

El Ministeri d’Economia i Empresa ja ha anunciat on i quan tindran lloc els primers encesos de les noves freqüències de televisió digital terrestre (TDT). Aquests canvis de freqüència es produeixen amb motiu de l’alliberament de l’anomenat Segon Dividend Digital, pel qual es buida la banda de 700 MHz que ocupa la TDT perquè puga ser utilitzada per xarxes 5G.

En concret el canvi començarà el 24 de juliol i afectarà al voltant de 850.000 edificis i 21 milions d’habitants en quasi tota Espanya, d’acord amb les estimacions realitzades per la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital.

Les primeres zones a sumar-se al Segon Dividend Digital seran les Illes Balears, Càceres i Huelva, que hauran d’adaptar les seues instal·lacions d’antenes col·lectives per a continuar rebent l’oferta completa de canals de TDT.  La resta de territoris els seguiran de manera escalonada partir de setembre. La llista detallada de municipis on es produiran els encesos de noves emissions es pot trobar en el reial decret 391/2019, del 21 de juny.

El canvi de freqüències només afectarà els edificis comunitaris de grandària mitjana o gran que estiguen equipats amb sistemes monocanals o centraletes programables.

Les comunitats de veïns disposaran d’un termini màxim de sis mesos per a realitzar els canvis i hauran de contactar amb un instal·lador registrat.

Ajudes públiques

El govern ha destinat ajudes públiques per valor de 145 milions d’euros per a les comunitats de veïns afectades. Les subvencions oscil·laran entre els  104,3 € i 677,95 €, depenent de la infraestructura prèviament instal·lada, i es podran sol·licitar a través de l’empresa pública Red.es.

Informació al ciudadana

Els ciutadans i ciutadanes podran consultar tots els seus dubtes en la pàgina web www.televisiondigital.es. També podran telefonar al 901 20 10 04 o a el número gratuït 954 30 65 01.

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.