fbpx

Aselec

14 Dec 2020

Les jornades “Energia i canvi climàtic” es clausuren amb casos d’èxit

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha organitzat la conclusió de les “Jornades d’Energia i Canvi Climàtic’, que ha comptat amb la participació activa de ASELEC, la ITE i la Ivace. La cloenda va tindre lloc el darrer divendres 4 de desembre.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, al costat de la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, i el president de ASELEC, Rafa Castillo, han obert les intervencions per a donar pas a les exposicions dels casos d’èxit en estratègies mediambientals del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, Pep Carreres; el regidor de Medi Ambient de Fontanars dels Alforins, Sergi Bordera; l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín; i l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha explicat que “des de l’àrea de Medi Ambient tenim la gran satisfacció d’haver posat en marxa l’estratègia REACCIONA: una convocatòria única per a ajudar econòmicament als municipis en l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic. A més de consolidar 3 línies que s’havien posat en marxa durant l’anterior mandat, hem creat 5 noves. En total, una inversió de més de 14 milions d’euros, és a dir, quasi es triplica el pressupost de l’any passat”, ha explicat Maria Josep Amigó.la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha incidit en la convocatòria de les ajudes per a la redacció de projectes de vies de ciclovianants, la “finalitat de les quals és adequar camins d’interés natural per a fomentar una mobilitat més activa i eficient en el nostre dia a dia, és a dir, la mobilitat amb bicicleta o a peu”. Així mateix ha destacat també la convocatòria d’ajudes per a la redacció de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, “essencials per a reorganitzar l’espai públic als nostres pobles i ciutats, millorar la qualitat de l’aire i reduir el soroll generat pel trànsit”.El president de ASELEC, Rafa Castillo, ha reivindicat la posada en marxa de l’economia de quilòmetre zero, amb empreses locals per a activar l’economia circular.

En l’exposició d’estratègies d’èxit en matèria d’eficiència energètica, mobilitat i autoconsum, tant consolidades com iniciatives encara en marxa, s’han mostrat el programa de cooperativa d’energia local o el programa de mobilitat per a baixar la petjada de carboni d’Alzira; la comunitat d’energia local de Fontanars dels Alforins; l’Oficina Verda i el programa contra la pobresa energètica de Paiporta, o el projecte ja consolidat d’Albalat.00.

La sessió de clausura de les jornades s’ha celebrat a la sala de plens de la Diputació amb intervencions telemàtiques i s’ha pogut seguir en línia. La primera sessió es va centrar en la mobilitat elèctrica. En la segona es van explicar els sistemes d’autoconsum i les comunitats energètiques locals. I la setmana passada es van presentar els programes d’ajudes relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic. Les jornades es van gravar i les dues primeres ja estan disponibles en la web de Medi Ambient de la Diputació.

Descobreix ací la primera i la segona sessió de les jornades.

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.