fbpx

Aselec

24 Sep 2021

Schneider Electric | Llar connectada: viure l’experiència personalitzada i eficient

Una llar més personalitzada, confortable, segur i sostenible. Aquest és l’objectiu de les tecnologies de Llar Intel·ligent, en oferir la possibilitat de controlar múltiples dispositius i processos a través d’Internet i, sovint, a través d’un Telèfon intel·ligent o assistents de veu. Al mateix temps, la preocupació pel consum energètic està impulsant la demanda d’una major eficiència. L’habitatge ja representa el 34% del consum total d’energia del món i es preveu que es convertisca en el major consumidor d’electricitat a nivell global.

Per tots aquestos motius, el mercat de Llar connectada a Espanya està tenint un creixement exponencial. Les tecnologies intel·ligents ens ofereixen la visibilitat necessària per a entendre i ajustar el consum energètic dels habitatges, però per a això hem d’habilitar-les per a supervisar els consums, optimitzar els usos i controlar tots els dispositius en el seu interior. I, a més, fer-ho d’una manera senzilla i transparent per a l’usuari.

Quines característiques té la llar del futur?

La resposta a la llar del futur passa per 4 atributs clau. La primera d’elles és la personalització: en passar més temps a casa, ens hem adonat que les nostres llars han de ser confortables, però també flexibles. En elles vivim, compartim moments d’oci i treballem, per la qual cosa l’habitatge s’ha d’adaptar a unes necessitats que canvien a cada moment i per això tenim l’oportunitat d’interactuar amb ella gràcies a la tecnologia.

La segona clau és la resiliència. Garantir la seguretat i la continuïtat del servei elèctric és fonamental. A vegades els clients obliden que els accidents elèctrics o electrocucions que posen en perill a les persones continuen ocorrent: a Espanya el 22% del total d’incendis en llars es deuen a fallades d’origen elèctric.

El tercer punt és l‘eficiència: fins al 2050 s’espera multiplicar per 2 la demanda energètica, alguna cosa que sens dubte afectarà les factures. I el quart, molt relacionat amb aquest, és la sostenibilitat: l’objectiu és generar un ecosistema residencial amb menor petjada ambiental i per a això és imprescindible digitalitzar i ficar sensors a les llars.

Wiser by SE

Davant aquesta situació, hi ha comptar amb solucions que aborden tots aquests reptes: que puguen personalitzar el confort i millorar l’eficiència operacional i energètica, sent alhora solucions senzilles d’instal·lar. En aquest sentit, la tecnologia Wiser de Schneider Electric és una solució completa per a la llar, que permet controlar i personalitzar fàcilment cada dispositiu a través de l’aplicació Wiser by ES, la qual cosa garanteix que la seua llar no sols siga intel·ligent, sinó també sostenible. A més, és escalable, per la qual cosa podem anar integrant-la a poc a poc segons les necessitats de la llar

Es tracta d’un ecosistema modular basat en IoT, que consta de múltiples eines: un control de sala que permet gestionar fàcilment els sistemes HVAC, il·luminació, persianes, càmera IP i sensors. Wiser és un sistema de llar connectada que es pot controlar a través del dispositiu de preferència, remotament des de l’aplicació Wiser by SE o bé localment amb assistents de veu, Google Home, Amazon Tire o Dreceres de Siri.

La nova solució permet adaptar-se fàcilment a les necessitats dels ocupants, ja que permet crear moments personalitzats, que es poden configurar per a tota mena d’escenaris en la llar. Per exemple, l’usuari pot programar el funcionament de llums i persianes perquè s’adapten als seus horaris i als seus hàbits. Això no sols afecta al confort dels habitants, sinó també a la seguretat de la llar. Amb l’encesa i apagat automàtic de llums, és possible simular presència a casa quan no hi ha ningú per tal d’evitar robatoris, per exemple. Amb la cambra IP de Wiser per a interiors, es poden controlar les habitacions que requereixen un control extra, com el saló o el garatge.

També és possible ajustar l’aire condicionat perquè es pare en obrir la finestra, o quan no es detecte moviment, igual que les llums. També permet encendre i apagar electrodomèstics de manera remota, per exemple, perquè funcionen quan siga més convenient per a l’usuari. No sols resulta una opció còmoda i pràctica, sinó que també permet estalviar diners i ser més sostenible.

Dotar de vertadera intel·ligència a les llars no sols ens permet maximitzar el confort dels seus ocupants, sinó també aportar el nostre granet d’arena en la lluita contra el canvi climàtic en crear habitatges més eficients energèticament. Amb solucions com les de Schneider Electric fer-ho és més fàcil que mai, ja que són econòmiques, no requereixen reformes i podem anar ampliant la nostra instal·lació a mesura que les necessitats canvien.

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.