fbpx

Aselec

06 Oct 2021

Circutor | Pla Moves III: Beneficia’t de les ajudes per a punts de recàrrega de vehicles elèctrics

El Pla MOVES III 2021 ha sigut publicat oficialment i, com en les anteriors versions d’aquest pla d’ajudes, en CIRCUTOR volem informar-vos sobre els punts clau per a poder aprofitar les ajudes estatals en el pla.

En aquesta tercera edició del Pla MOVES, que ha entrat en vigor el dia 13 d’abril de 2021 mitjançant el Reial decret 266, s’ha aprovat un pressupost de 400M€, ampliable fins a 800M€ si existira la necessitat, la qual cosa evitarà que les comunitats autònomes es queden sense fons abans d’hora com en ja va succeir en altres ocasions. El programa disposa d’una vigència fins al 31 de desembre del 2023, sent un pressupost viu que s’anirà reforçant amb els anys.

El criteri de repartiment del pressupost inicial (400 milions d’euros) s’ha consensuat amb la Conferència Sectorial d’Energia, òrgan de coordinació entre el MITECO (Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) i les administracions autonòmiques en aquesta matèria, i està basat en el padró d’habitants publicat per el Institut Nacional d’Estadística (INE).

Les actuacions amb les quals ha arrancat el pla inclouen, com en les versions passades, l’adquisició de vehicles d’energies alternatives i la implantació d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics, actuació en la qual ens centrarem en aquest article, i per a la qual es podrà destinar fins al 50% del pressupost del programa.

Els punts clau són: qui pot accedir a les ajudes, com s’han de demanar i en qin percentatge se subvencionen les activitats.

La següent taula mostra, a manera de resum, els tipus de sol·licitants amb dret a la subvenció per a la implantació d’infraestructures de recàrrega i les diferents quanties a les que és possible accedir:

*Aplicable cuando la instalación sea de acceso público Nota: En ningún caso a un mismo destinatario último podrá concedérsele más de dos millones y medio de euros (2,5 M€) en todo el periodo de vigencia de la correspondiente convocatoria autonómica

Quins costos se subvencionen?

 • El projecte.
 • L’obra civil.
 • Els costos d’enginyeria i direcció d’obra.
 • El cost dels propis punts de recàrrega.
 • La instal·lació o actualització de qualsevol element elèctric, inclòs el transformador, treballs de connexió a la xarxa de distribució, centres de seccionament i transformació i escomesa de mitjana tensió, necessaris per a connectar la infraestructura de recàrrega a la xarxa o a la unitat de producció o emmagatzematge local d’electricitat.
 • L’adequació de terrenys o carreteres.
 • Costos d’instal·lació.
 • I finalment: costos per permisos relacionats.

Però, tal com es remarca en el BOE, també es consideraran subvencionables:

 • El sistema de pagament integrat en l’estació de recàrrega.
 • La senyalització de les estacions de recàrrega.
 • El sistema de gestió, control i seguretat.

En CIRCUTOR no sols hem desenvolupat carregadors als quals endollar-se sinó que també disposem de sistemes de pagament INGENICO integrables per al cobrament (TPV), envolupants totalment vinilables i sistemes per a la gestió de potència com el DLM (Dynamic Lloeu Management) o o com el programari en el núvol COSMOS, dissenyat per a la gestió, monitoratge i control remot d’usuaris i punts de recàrrega de vehicle elèctric.

IMPORTANT! Els destinataris últims de les ajudes hauran de justificar la realització de la inversió requerida per a dur a terme l’actuació objecte d’ajuda en el termini màxim de dotze mesos, comptats des de la data de la notificació de la resolució de concessió. En el BOE s’enumeren tots els documents a presentar per a la sol·licitud així com els requerits per a justificar l’activitat.

Des de CIRCUTOR ens complau promocionar un programa com el Pla MOVES III 2021, que contribueix a augmentar la penetració del vehicle elèctric a Espanya, ajudant a aconseguir l’ambiciós objectiu marcat pel Govern d’aconseguir 100.000 punts de recàrrega i 250.000 vehicles elèctrics per a l’any 2023 en el context de el Pla de Recuperació. Aquest objectiu permetrà deixar d’emetre més de 450.000 tones de CO₂ a l’atmosfera i generar ocupació i activitat al llarg de tota la cadena de valor de la mobilitat elèctrica.Com a novetat, cal esmentar que en aquesta tercera edició, s’estableix l’obligatorietat que els punts de recàrrega d’accés públic subvencionats pel pla estiguen contínuament disponibles per a l’usuari i que siguen accessibles de manera directa, sense necessitat de registre previ. Per a això, tota la informació que no siga confidencial serà incorporada i publicada per MITECO en un Geoportal que mostrarà un mapa de punts de recàrrega. D’aquesta manera es facilitarà als ciutadans la localització, característiques, preu i disponibilitat dels punts de recàrrega d’accés públic, aportant transparència i claredat al mercat.

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.