fbpx

Aselec

modelo de ordenanza para instalaciones fotovoltaica
12 Mar 2020

ASELEC en la presentació del model d’ordenança municipal per a instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, acompanyada per l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, i el president d’Aselec, Rafa Castillo, ha presentat un model d’ordenança municipal per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica per a les vivendes.

modelo de ordenanza para instalaciones fotovoltaica3

Es tracta d’un model d’ordenança “que regula i facilita la implantació d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum a les vivendes, simplifica i ofereix claredat en els requisits necessaris per a la seua tramitació i recomana als ajuntaments que incentiven aquestes instal·lacions” ha explicat Maria Josep Amigó.

“Al contrari del que succeeix en països com Alemanya, on més de la meitat de la potència fotovoltaica instal·lada correspon a projectes menudets de menys de 40 quilowatts, el nostre model energètic xoca amb el que impulsen les directives europees, o siga, l’autoconsum, les comunitats energètiques i la generació d’electricitat prop dels centres de consum. Un dels motius és que als Ajuntaments no hi ha un tràmit administratiu ben definit i concís per a la instal·lació de panells solars a les vivendes i per això presentem un model perquè cada ajuntament puga adequar-lo a les seues necessitats”.

Així mateix i dins de l’estratègia Reacciona, des de l’Àrea de Medi Ambient es fa una aposta decidida per la transició cap a un nou model energètic descarbonitzat. En conseqüència i per primera vegada, s’invertirà 1 milió i mig d’euros per a impulsar l’autoconsum energètic als equipaments municipals i en el que es valorarà que el subministrament elèctric municipal siga d’origen 100% renovable i que l’ajuntament tinga aprovada una ordenança municipal d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum.

Per la seua part, l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt ha destacat “el pas important i significatiu en la lluita contra el canvi climàtic i la reducció d’emissions” en un poble que dóna exemple amb la iniciativa Albalat 00.

El president d’Aselec (Associació d’Empresaris Instal·ladors Elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València) Rafa Castillo ha assegurat que la iniciativa de la Diputació “és pionera i serà copiada en altres territoris de l’Estat”.

Font: Diputació de València

FENIEFIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E.